Træning af birdwatching-guides

Presse 08/2019: Birdwatching-guides trænet for første gang

21 nye fugleguider modtager certificering fra National Park Administration

Rødben eller Rotschenkel, Lille Kobbersneppe eller Bar-tailed Godwit, Vibe eller Lapwing - i de sidste elleve måneder handlede fem fugle og 16 tyskere alt om fugle. De gennemførte en 80-timers grænseoverskridende træning i birdwatching-guides i Vadehavets nationalpark. Søndag (11.08.) Modtog de deres endelige certifikater fra National Park Administration i Breklum.

 

Uddannelsen var et pilotprojekt, der blev udviklet og gennemført for første gang som en del af det tysk-danske Interreg-projektet NAKUWA (Bæredygtig natur og kulturel turisme i UNESCOs verdensarv Vadehav). Tre af de seks weekendseminarer fandt sted i Nordfriesland, tre mere i den danske Vadehavsregion. Ud over ornitologisk ekspertise og fuglekikkeri omfattede læseplanen didaktiske metoder til førende grupper og udvikling og markedsføring af birdwatchingservices. Ved hjælp af en fælles adfærdskodeks blev den naturlige kompatibilitet af ornitologiske ture også internaliseret.

 

Det har længe været klart: naturoplevelse er i turisttrenden. Vadehavets nationalpark som et fuglerigt område af global betydning tilbyder feriegæster optimale forhold for "Vogelkiek". Dansende flokke af fugle, se utallige vadere eller afbalancere østersfangere i deres levested, fascinerer mange mennesker og overbeviser dem om værdigheden af ​​at beskytte den unikke UNESCO verdensarv Vadehav.

 

"For at få den imponerende fugleverden i Vadehavet til at blive levende for gæster, er der behov for kvalificerede ornitologiske guider," forklarer Silke Ahlborn og Alina Claußen, der har været medvirkende til at organisere kurset fra Nationalparkadministrationens side og forklare motivationen bag den nyudviklede avancerede træning. "Vores nyopdrættede fugleguider beriger nu det naturlige tilbud i naturparken."

 

Deres første ornitologiske ture tilbydes af mange af de nye guider som en del af vestkysten Birdkiek. Arrangementserien tilbyder fra 28.09. indtil 06.10. Fuglekigning "fuld" i en uge på den dansk-tyske Vadehavskyst. Ved forspillet den 28.09. I National Park Center Multimar Wattforum præsenterer flere birdwatching-guides deres nye tilbud.

 

Certifikatoverdragelsen motiverede Dr. Gerd Meurs-Scher, der er ansvarlig for miljøundervisning i National Park Administration, siger: "Gå videre og ansøg om dit birdwatchingtilbud til Nationalpark-partnerskabet - kald dig derefter officielt" National Park Bird Guide " Når han ser på fremtiden, tilføjer han: "Nationalparkadministrationen er forpligtet til at sikre, at den vellykkede videreuddannelse også tilbydes efter NAKUWA-projektet af en passende uddannelsesinstitution". På de 24 ledige pladser i det sidste år havde 65 interesserede ansøgt.

 

Kursusdeltagerne var begejstrede for træningen og takkede de syv-medlemmers trænings- og eksamensudvalg. "Foruden det mangfoldige, lærerige indhold med gode talere har det at kende de bedste birdwatchingpladser i grænseregionen og frem for alt det dansk-tyske samarbejde gjort kurset til en uforglemmelig og berigende oplevelse," sagde det fra deltagerkredsen.

 

Uddannelsen var gratis for deltagerne takket være EU-finansieringen. Interreg 5a-projektet "NAKUWA - Bæredygtig natur- og kulturturisme i UNESCOs verdensarvsvadehav" vil fremme nye tilbud inden for vandre-, cykling-, kultur- og birdwatchingturisme samt bæredygtig transport- og turismekvalitetsforbedring inden midten af ​​2020. Foruden nationalparkadministrationen Schleswig-Holstein Vadehavet / LKN.SH og den danske nationalpark Vadehavet inkluderer projektpartnerne Esbjerg Business Region, WWF og Nordsee-Tourismus-Service GmbH.

 

Pressemeddelelse online

Download pressemeddelelse (.docx)

Download pressemeddelelse (.pdf)