Pressemeddelelse NAKUWA-søjleruter

Presse 09/2020: NAKUWA-kolonneruter brochure nu tilgængelig!

Stormstødssøjlerne i Vadehavet er synlige indikationer på liv med vandet. Der er et drama skjult i hver kolonne, og som gæst og lokal kan du visuelt reflektere dig selv i det.

Samspillet mellem natur og kultur viser, hvad det betyder at leve som en person i Vadehavet. EU Interreg-projektet NAKUWA vil gerne formidle og vise disse oplevelser fra både den danske og den tyske del af Vadehavet til de gæster, der besøger Vadehavet.

Det grænseoverskridende samarbejde i et Interreg-projekt har ført til ideen om en rute, der fører forbi stormflodssøjlerne. Især turistaktører mødtes i juni 2019 til en workshop i Ribe og i oktober samme år i Husum, Slesvig-Holsten. Brochuren “SØJLERUTEN fra Janderup til St. Peter-Ording” blev udviklet med gensidig inspiration. I alt 12 stormsøjler er præsenteret i brochuren, der findes på dansk og tysk. Ruten er 200 km lang. Derudover beskriver brochuren kulturelle påvirkninger i forbindelse med hver kolonne og med dine egne enheder kan du søge efter yderligere og aktuelle oplysninger. Fra et kulturelt synspunkt har kaffe og kage også fundet et sted i brochuren, herunder i forbindelse med de nordslesviske sofaborde og bagetraditionerne på begge sider af grænsen.
I alt 5.000 foldere blev udskrevet og distribueret til interessenter i turisme i Vadehavsregionen i Danmark og Tyskland inden sommeren. Brochuren kan findes digitalt på www.issuu.com ved at indtaste "kolonne rute" i søgefeltet. Følgende søjler er blevet beskrevet:

DANMARK: Janderup, Esbjerg, Fanø, Ribe, Mandø, Rømø, Ballum & Højer

TYSKLAND: Föhr, Pellworm, Husum & St. Peter-Ording

For mere information, kontakt Henrik Laue Petersen Mobil: + 45 20 14 44 45 eller i brochurerne.


Værd at vide om NAKUWA-projektet:
NAKUWA står for ”Natur, kultur i Vadehavet” og er et tysk-dansk udviklingsprojekt i Interreg 5A-programmet, der finansieres af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Fokus for projektet er på cykelturisme, vandreturisme, fugleturisme, bæredygtig transport og formidling.

Den danske Vadehavs Nationalpark er ansvarlig for den kulturelle del med udviklingen af ​​informationsark om emnet ”must-see” i Vadehavsregionen. Derudover er udviklingen af ​​materialer såsom fotos, film, guider og temaruter.

Partnere i NAKUWA-projektet er: Vadehavet National Park, Esbjerg Economic Region, Schleswig-Holstein Wadden Sea National Park, Nordsee-Tourismus-Service GmbH og WWF Germany Wadden Sea Authority.

Her kan du downloade pressemeddelelsen som en PDF-fil!